#123500
Anonym

Hej Boligkøber.

En fastkurs en en her og nu handel.
Dette betyder at den kurs du bliver tilbudt er hvad “den spottes til på marked” – 0,10 % i “markedsfradag”. Da du først skal “bruge pengene” om 4 mdr. er der jo en risiko i dette tidsinterval. Da Banken/Kreditforeningen ikke påtager sig denne risiko sælger de dine obligationer på spot marked til kursen som du bliver tilbudt. Pengene der kommer ind bliver placeret på “pengemarked” (marked for bankerne imellem) da renten på dette marked er laver en de 6 % som du skal betale investoren (som har købt dine obligationer skal have i rente) pengemarkedsrente ligger på ca. 5 % for 3 mdr. Denne rente forskel giver et kursfradrag. Som svare til den laver kurs.
Så med den pengerente vi har i øjeblikket er kursfradraget faktisk “lille” få ca. 1 år siden hvor pengerente var nede på 3-4 % (før likviditetskrisen) var der en tommelfingerregel som hed 0,10 % pr. uge, du har ca. 0,05 % pr uge i øjeblikket så det er jo “billigt”
Om du skal tegne fastkurs er faktisk helt op til dine “rente forventninger” hvis du mener at renten ikke vil sige mere end 0,87 % inden for de næste 4 mdr. skal du ikke tegne fastkurs, hvis du mener at rente vil stige mere end dette skal du gøre det. Husk det du gambler med er det provenu du få ud af dit lån når det er et oblitations lån, hvis du havde valgt et kontantlån (flexlån mv) ville det have været ydelsen du havde sikret. MED HENSYN TIL AT GAMBLE VIL RENTE MELDINGEN FRA ECB TORSDAG VÆRE AFGØRENDE OG HVIS DU VIL GAMBLE SKAL DU GØRE ELLER IKKE GØRE NOGET INDEN HER. Marked forventer en stigning på 0,25 % som er indregnet i din kurs, hvis ECB beslutter sig at hæve rente med mere (eller giver udtryk for flere rentestigninger end marked har ventet) vil dette påvirke kursen med det samme, og kurserne (og derved dit provenu)vil falde, hvis det modsatte forventes vil kurserne stige og derved vil dit provenu stige så hvad tror du? 🙂

Man skal huske på at en fastkurs også kan give “ro” i sindet, hvis du ikke gør det vil du bruge de næste 4 mdr. på at tænke på hvornår eller om du allerede skulle have gjort det, så det kan også være en mulighed for at komme videre….

Jeg håber du blev bare “lidt” klogere