Forside Fora Privatøkonomi Optimere sin kreditværdighed, blive godt navn i banken Optimere sin kreditværdighed, blive godt navn i banken

#123342
LMA

Kære general!

Jeg troede aldrig det skulle ske, men rent faktisk er vi enige denne gang. Stort tillykke til os begge, flaget bør hejses 🙂

Med hensyn til den lange angivelse af kreditscore, og hvilke faktorer der påvirker denne, vil jeg personligt med mit kendskab til det danske bankvæsen, og bankregnskaber som helhed også tillade mig og tvivle.

Der er flere forhold, dels er der regler udfærdiget af datatilsynet der begrænser hvilke data bankerne må trække og samle elektronisk.

Endelig er der klarer EU-retningslinier vedrørende hvilke forhold der regnskabsmæssigt må trække et kundeforhold op eller ned i rating.

En betalingsserviceaftale med Leasy er jo ikke nødvendigvis en dårlig ting, og endelig skal der skældnes mellem et lån ved GEmoney med en restgæld på 150 tkr., og 5 tkr., dette kan bankerne simpelthen ikke trække elektronisk.

DET ER DOG RIGTIGT, at der ved bordene og telefonerne i bankerne tages hensyn til flere af de forhold du nævner, men dette er jo blot som et led i den normale personlige kreditgivning og har således absolut intet med en kreditscore at gøre.

Den elektroniske kreditscore afhænger derimod af posteringsforløb, er der mere debet end kredit?, historik med hensyn til overtræk, eventuelle låns sikkerhedsmæssige afdækning, har den eventuelle pantsatte genstand en reel værdi? og endelig RKI, PI’ernes kortmisbruger kartotek m.m.