#123308
Anonym

Tak for svaret 🙂

Tjah, har mest valgt investeringsforening fordi jeg ikke gider bruge energi på at følge de daglige bataljer i aktiemarkedet, og fordi der ligger en risikospredning i det (jeg har valgt en global af slagsen for at sprede risikoen maksimalt). Jeg har ræsonneret, at en investeringsforening hurtigere end en privatinvestor vil kunne reagere på nyheder i markedet, uden at dette drukner i aktiehandelsgebyrer. Derudover har jeg ingen analysemetoder med mere substans end Fingerspitzgefühl. Det håber jeg sådan set, at de har, men jeg kan være for optimistisk :-/

Jeg kan godt se argumentet for selv at sammensætte en portefølje med nogle store firmaer og så bare lade denne stå i fred og ro i lang tid.

Har i øvrigt nærlæst deres prospekt (dette meta-fond-cirkus, som jeg fik tilbudt). Det viser sig, at de “kun” tager 0,5% i meradministration, de sidste 2,0% går til “underfondene”. Alligevel forekommer det mig, at dette er *meget* nemt tjente 0,5% for dem, og at jeg ikke får nogen risikomæssig fordel ud af at fordele mine penge på 11 forskellige fonde, der alligevel alle følger markedsindekset ret tæt.