#123220
LMA

Jeg spurgte lidt uklart i går, angående land og ejd. pris.

Årsagen til denne specifikation fordi der er forskel på lånemulighederne alt efter land.

Jeg er dog bekendt med, at Nykredit/Totalkredit tilbyder danske realkreditlån til køb af ejendomme i TYSKLAND, dog en forudsætning af det ydede lån opnår en vis hovedstol (kan ikke huske størrelsen), ligesom ejendom/lejlighed skal være belligende i et nærmere fastsat geografisk område. Berlin, Kiel og Hamburg er bl.a. godkendte områder.

Men dansk realkreditlån menes, at I kan tage fuldstændigt samme lån som de der tilbydes på det danske marked. Dvs. lån i DKK, afdragsfrie lån, obligationslån m.m.

Søger I derimod efter ejendom i Sydfrankrig efter Spanien, da er det pt. ikke mig bekendt muligt og låne i DKK. Der er dog muligt og låne i Euro (EUR). Også her er der en minimums hovedstol, mener den er mellem 65.000 og 70.000 EUR.

Lånene der tilbydes er obligationslån, lån med loft, og rentetilpasningslån, 1-10. Afdragsfrihed er også muligt.

I forbindelse med minimumsgrænsen bør dette ikke ses som et problem, snarere en hjælp. Det er væsentligt dyrere og låne med pant i udenlandske ejendomme, idet låneudbyderen herhjemme fortsat skal have ejendommen vurderet, idet den procentuelle lånegrænse fortsat skal overholdes. Vurdering foretages af udenlandsk samarbejdspartner – og det koster jo lidt. En omkostning kreditforeningen naturligvis lader jer betale.

Der er naturligvis flere omkostninger ifm. køb af udenlandske ejendomme, enkelte er afhængige af finansiering, andre skal betales uanset hvad, bl.a. notar, myndigheder m.fl.

Det vil dog i kraft af det højere omkostningsniveau ofte kunne svare sig og belåne den hjemlige ejendom i kreditforening eller i bank i stedet.

Jeg vil således anbefale dig og låne i Danmark, i danske kroner. Jeg ville være meget tilbageholden med og låne i en udenlandsk bank/et udenlandsk finansieringsselskab.

Endelig bør du bemærke, at ejendomme i bl.a. Tyskland er ganske billige set i forhold til Danmark, hvorfor en privatperson med gode formueforhold og fin indtægt ofte vil kunne finansiere købet konkurrencedygtigt med et banklån.

En fornuftig strategi i forbindelse med renteforhandling med banken, vil være med udgangspunkt i prioritetslånsrentesatsen.
De fleste steder er denne variabel, og tæt ved 6%.
Undgå og betal provision.