#123118
Anonym

LMA, som en anden bankmand, truer du i abstrakte vendinger kunden med at renten kan stige med det uspecificerede “enormt meget”. Stort set samtlige tilgængelige økonomiske analyser indikerer, at renten topper indenfor de næste 12 måneder, og i den situation er det stupidt, hvis man har et passende råderum, og alligevel låser sig til en fast rente på et tidspunkt, hvor renten er historisk høj i forhold til de langsigtede prognoser for inflationsudviklingen.

Læg mærke til jeg skrev, at HVIS MAN HAR DET FORNØDNE RÅDERUM, og kan klare en rentestigning på ca. 2%, så er det fornuftigste klart på nuværende tidspunkt at tage et 1-årigt flexlån, af ovenfor angivne grunde.

Sorry, men du lyder som en sædvandig “uindsigtsfuld bankrådgiver” uden det store kendskab til makroøkonomi og mekanikken på de store internationale kapitalmarkeder. En bankrådigver, der med sædvanlig snilde, er ude på at lokke penge ud af kunden ved at få dem til at konvertere sig fattige. DEt er præcis din type der er al mulig grund til at advare stærkt imod.

Lige som det er yderst spekulativt at konvertere 5’eren op i en 7’er og håbe på renten i tide inden restløbetiden er blevet for kort, når ned på et niveau, hvor man kan hæve en gevinst. Lige så spekulativt er det at tage 7’eren ud fra samme overvejelser.

CBS har lavet en undersøgelse af at danskerne typisk konverterer for meget og på forkerte tidspunkter, fordi de følger bankrådgivernes anbefalinger. Faktisk scorer banken omkring 85% af gevinsten.