#123094
LMA

Tak til generalen for indslaget – et sandt orakel vi er begavet med her på siden. 🙂

Der er bestemt fornuft i de fastforrentede lån, og årsagen til bankerne/realkreditinstitutterne altid anbefaler denne løsning er udelukkende (eller i hvertfald primært) af hensyn til forbrugerne samt de gældende god skik regler.

Forstil dig en situation hvor en bank anbefaler et X1/F1-lån, hvorefter renten stiger drastisk og den lille unge familie på 3 med det handicappede barn må flytte… 🙁 Forsiden på Ekstra bladet er i hus, og straks pålægges låneudbydere regler, love og paragraffer fra stemmehungrende politikere…

Men nok om det, tilbage til spørgsmålet.

Det er rigtig set, at et 7% lån på sigt kan være dyrere end et 6% lån, husk dog, at hjemtages et 6% lån til f.eks. kurs 95, og du senere skal indfri lånet efter et rentefald, da risikerer du og skulle indfri lånet til kurs 100 (du kan altid indfri til denne kurs, fagsprog = kurs pari).

Denne manøvre vil give dig et kurstab – hvorefter nu og her gevinsten formodentlig er long gone.

Endelig bør du erindre, at gennemsnitsløbetiden på et dansk realkreditlån i dag er under de 7,5 år. Årsagen hertil er forbrugsmønstret samt den løbende introduktion af mange nye konkurrencedygtige lånetyper.

Naturligvis bør ens egne renteforventninger involveres i forbindelse med valg af lån, men på dette punkt er vi alle lige dumme/lige kloge. General eller civilist…. 🙂