#123026
Anonym

Hejsa!
Det er svært at spå om fremtiden, men med den nuværende oliepris på 140 $ pr tønde, så er det med til at skubbe til inflationen. Mit gæt for det kan kun være et gæt; er at olieprisen vil falde bla pga vigende efterspørgsel og en produktionsstigning. De olieeksporterende lande oplever en høj inflation, så de vil ligeledes være interesserede i en lavere oliepris pga inflationen. Der er megt spekulation i olien – det anslås at ca 60% af stigningen kan tilskrives spekulation. Denne boble brister og olien vil højst sandsynligvis ligge sig på ca 100 $. Der vil blive en lavere efterspørgsel efter olie, når prisen stiger og samtidig vil det tage købekraft fra forbrugerne, så efterspørgslen efter varer og tjenesteydelser vil falde og dermed vil der blive et lavere aktivitetsniveau i samfundet. Dette har altid – lavere vækst – betydet lavere renter, så jeg vil på nuværende tidspunkt ikke vælge et 7% obl. lån.
Ved 7% obl. får I et kurstab, som ikke kan trækkes fra nogen steder, og samtidig er renten lavere på et f1 lån. F1 har intet kurstab og en måske fremtidig “højere” rente kan I trække fra på selvangivelsen.
Kort sagt vil et flexlån (f1) altid være billigere end et langt obl lån(målt på renten), og hvis flexlån renten stiger, så vil inflationen også være steget, så netto vil det ikke blive dyrere for jer at låne. Flexlånrente minus inflation = reallånsrente, som ikke har svinget specielt meget gennem tiderne.
Jeg har selv flex F1 – og dette skal ikke ses som en anbefaling, men kun som information for I skal selv vælge en løsning, hvor I kan sove om natten, men forskellen er nu, at “besparelsen” vel kan give at I sover 10 dage i usa om året – hvis I forstår hvad jeg mener 😉
Held og lykke med huset og hvis jeg må spørge; hvem skal bygge det?
Mvh Sir Tobi