Forside Fora Privatøkonomi Burde man vente med at købe bolig? Burde man vente med at købe bolig?

#122850
Nultopskat

“Jeg går ud fra at der ikke nogen, som er ved deres fulde fem, der køber bolig i et marked, hvor risikoen for at priserne i løbet af kort tid vil falde med mindst 20-30% eller måske endnu mere.”

Hvorfor mener du at boliger vil falde 20-30 % i pris ?
I 1996 havde jeg et vennepar, der ville afvente at priserne faldt før de købte drømmelejligheden, de venter stadig…

“Husk også, at hvis alle potentielle huskøbere står sammen og ikke vil betale de p.t. opskruede priser, så vil priserne falde i et endnu hurtigere tempo endd ellers.”
Du glemmer vist at 80 % af alle handler er mellem folk, der allerede er etableret på boligmarkedet, dvs. de er både sælger og køber. Tilbage har du så 20 %, der kan vælge at stå sammen eller måske udenfor…

I bund og grund, er der tale om projekt boliger, hvor prisen har været skruet for højt op, der er prisen faldet og nogle byggefirmaer er gået konkurs.

Jeg tvivler på at der kommer voldsomme prisfald, dertil er arbejdsløsheden for lav, hvis sælger ikke er tvunget til at sælge, men kan afvente bedre tider vil mange vælge at afvente, hvorved prisfaldet udebliver.
Omvendt kan du som køber i den nuværende situation prøve at trykke prisen til det niveau du forventer vil være “bunden” Det var ikke muligt for få år siden… Det er ikke uden grund at nuværende situation betegnes som KØBERS MARKED.