#107560
Michael

Hej Rentersrente

Jeg kender jo ikke din økonomi i detaljer, så mit svar må nødvendigvis blive lidt generelt. Jeg kan dog næsten regne ud, at du må have en rimelig god økonomi, da du jo bliver tilbudt et lån i bunden at Jyskes rentespænd. Det betyder, at du er en af de kunder, som bankerne gerne vil have, nemlig den type som låner penge og har mulighed for at betale dem tilbage igen 🙂

5,75% er ikke en voldsom høj rente, men hvis du kan få et lån der er ½-1% lavere, er det da værd at tage med. Jeg har surfet lidt og fald over Sparekassen Farsø, som har et rentespænd der hedder 4,45-7,75%. Prøv at forhøre dig her – det koster da ikke noget.

Jeg noterer mig iøvrigt, at Jyske har en oprettelsesomkostning der hedder 2% af lånet+600 kr. Jeg mener, men er ikke 100% sikker, at tinglysningsafgiften til det offentlige er 1,5%, hvilket du så skal slippe i Farsø (+ 1000-1500 kr). Det er værd lige at skæve til denne detalje også udover renten – især hvis lånebeløbet er af en hvis størrelse. Bedst er det at få et par lånetilbud og sammenligne ÅOP samt hvor meget der betales tilbage i alt i lånets løbetid.

Held og lykke