#122336
Anonym

Ja renten er svær at spå om må man sige, så det vil jeg heller ikke begive mig ud i, udover jeg tror den falder i løbet af de næste 5år, men det er os mindre vigtigt.

Det jeg så er lidt i tvivl om er at kursen på deres X5 f.eks. er 96.3598 altså noget lavere end det 30års fast forrentede obligationslån som har en kurs lige pt. på 97.6610.

Jeg har igennem mit lille lynkursus i obligationer forstået at jeg max. kan tabe 2,33% på det 30års fastforrentede ift. kurs, hvis renten som jeg formoder falder, eller evt. tjene lidt hvis den stiger i løbet af perioden.

Men hvad med X5 lånet? hvordan ville kursen f.eks. udvikle sig der ved et rentefald til f.eks. 4% om 5år? selve den effektive rente efter skat er jo umiddelbart lavere i perioden men hvad med indfrielseskursen ift. rentestigninger og fald?

og er begrænsningerne fra Xlånet med renteloft mht. den bagvedliggende obligations mulighed for at overstige kurs 100 stadig præsent? samt er den er også inkonverterbar og uhåndterlig ift. salgstidspunkter?