#122222
Anonym

General Prier

Tak for dit svar.

Jeg er ret enig i din analyse og er også lidt træt af de her dommedags-kampagner kører over andelslejligheder nu her. Men, det skal dog siges, at det ikke er første gang lignende mediehistorier er kørt, og jeg ved ikke, om det er noget, der får de helt store langtidsvirkninger. I forhold til de sunde foreninger vil det vel højest betyde, at folk på kort sigt har sværere ved at komme af med deres lejligheder og muligvis bliver nødt til at sælge til under andelsværdien. Derfor kunne der selvfølgelig være et rationale i at vente lidt, og se om man kan få en tilsvarende andelslejlighed til en lavere pris.

@Jesperh
Jeg er som sådan enig i, at valuarvurderinger ikke giver nogen sikkerhed i sig selv på, at man ikke har sat andelskronen for højt. I det pågældende tilfælde har man dog sat en kvm-pris på ca. 22.000, hvilket er næsten halvdelen af tilsvarende offentlige vurderinger for det samme område (og også er langt under, hvad tilsvarende lejligheder bliver solgt til på markedet pt.). Andre andelslejligheder på Vesterbro, hvor andelskronen er justeret op til den offentlig vurdering har da også ofte en andelsværdi, der ligger på omkring det dobbelte.

Til sidst skal det siges, at grunden til, jeg gerne vil købe lejligheden jo primært er, at jeg gerne vil bo der, og jeg synes, at jeg får god værdi for min investering. Dvs., at jeg får en lejlighed, jeg ikke vil kunne komme i nærheden af på det normale ejerlejlighedsmarked, og som det vil koste det samme at sidde i som lejelejlighed. Igen er det naturligvis timingen i købet(som General Prier også påpeger), der kan være det åbne spørgsmål.