#121830
Michael

Ja det kan vel ikke undre nogen. Finans”rådet” flot repræsenteret af Don Horwitz har ikke nogen som helst interesse i at den almindelige kundes forhold til deres bank ændres. Det er jo desværre sådan, at langt de fleste bankkunder føler en vis ydmyghed i forhold til deres bank hvilken banken lever rigtig godt af. Alt for mange føler at de skal være loyale over for banken, fordi “Jytte dernede gav dem jo et lån til bilen for 4 år siden”. Jo tak – men det tjente Jytte og co. rigtig godt på.

Bankrådgivere er ikke en prut rådgivere, men udelukkende sælgere. At de så er forpligtet til at yde kunden det bedste tilbud inden for bankens egen produktpalette ændret ikke en tøddel på den sag. Banken sælger penge præcis som Føtex sælger kartofler, hakkede tomater og køkkenruller.

Jeg tror desværre det tager rigtig mange år inden manden på gaden ændrer sit syn på banken fra at være et livslangt ægteskab til at være en midlertidig forelskelse man skifter ud efter forgodtbefindende. Jeg har nævnt det før i andre tråde, men gør det gerne igen: Jeg skiftede bank sidst for at få den billigste byggekredit hvilket sparer mig for 60.000 kr. i byggeperioden i forhold til min gamle bank og op mod 80-100.000 i forhold til de store aktører (Danske Bank, Nordea, Jyske). Det er jo helt vildt mange penge og alt hvad det krævede var nogle timers arbejde med lidt mails, budgetter, lønsedler/årsopgørelser osv. Jeg vil tro, at 4 ud af 5 idag blindt tager imod det første det bedste tilbud deres bank tilbyder. Herved bruger de tusindvis af kroner unødvendigt og forsøger istedet at hente det hjem ved at handle ind 38 forskellige steder for at spare 30 kr. – det er simpelthen for åndssvagt.