#121384
Anonym

Jeg synes det er meget uheldigt at din egen bank ikke formår at give dig en troværdig rådgivning vedrørende din pension.

Jeg kan kun opfordre dig til at tage kontakt til én af de store banker(Danske Bank eller Nordea). Det er efter min opfattelse her personalet er bedst uddannet. Her skal du bede om et møde med en pensionkonsulent/pensionsrådgiver IKKE en “all-round rådgiver”.
Denne rådgiver vil kunne lave diverse “konsekvens beregninger” for dig, og på den måde skære det fuldstændigt ud i pap for dig – så du ikke er i tvilv om hvilken pensionsstrategi der er bedst for dig og din husstand.

Du har pensionsmidler af en passende størrelse, så du er skam interessant nok for bankerne, til at de vil tilbyde denne rådgivning – Du skal dog være opmærksom på at de sandsynligvis ønsker at sælge dig investeringsbeviser i deres samarbejdende investeringsforeninger.

Jeg kan nu godt forstå at din bank synes at du skal låne flere penge og ikke få en del af din pension udbetalt nu. Og ikke hæve en passende del af din kontanter på kapitalpensionen og bruge dem til at indfri dit træk på kreditten.

Bankens indtjening på dig:
Diskonto 4,25 brugt til beregningen.

Træk på kreditten: 300.000 kr. * (0,0650-0,0425) = 6750
Indestående på pension 535.000 * (0,0425-0,0325) = 5350
Samlet 12.100

Hertil kan du som tommelfingerregel forvente at banken tjener 1 pct. af de papirer du har i depot (under forudsætning af at de er placeret i bankens investeringsforening). Har du enkeltaktier har banken ikke indtjening på disse (kun hvis du betaler depotgebyrer).
Så jo du er en interessant kunde for banken.

Det er rigtigt at der ligger en fordel i at have sine midler i en pensionsordning (du betaler PAL-skat på afkastet på kun 15 pct.)
Hvor du har højere fradrag for dine renteudgifter i frie midler (minimum 33 pct (afhængig af kommune) og evt. op til 59 pct. hvis du har positiv kapitalindkomst.

Men det ændre ikke ved konklusionen at det sandsynligvis er en god ide at hæve 500.000 (udbetalt 300.000 = 500.000 – 40 pct statsafgift) af kontanterne på kapitalpensionen og indfri trækket på kreditten. (hvis du har negativ kapitalindkomst)

Ca. beregning:
Afkast efter skat på pensionen: 3,25 pct. *(1-0,15) = 2,76 pct.
Rente efterskat på kreditten: 6,5 pct. * (1-0,33) = 4,35 pct.

Der er mange mange mange andre aspekter som du ikke har skrevet om, hvorfor du bliver nødt til at tage mine gode og velmenenede råd med et gran salt. Der kan være forudsætninger du ikke har fortalt om, der gør mine beregninger udpræcise.

Med hensyn til kursudviklingen/afkastet på dine pensioner har rådgiveren ingen indflydelse på, husk blot at jo mere du handler jo mere tjener banken – en “køb-og-behold” strategi er sandsynligvis det bedste.

Så lad mig gentage, kontakt en af de store banker – og få et møde med en PENSIONRÅDGIVER, så du ikke får et møde med en der kender lidt til pension og ikke reglerne til bunds. Du kan jo lokke med at du er villig til at kkøbe investeringsbeviser i bankens investeringsforening (det er bankens gulerod for at yde god rådgivning).

Husk at medbringe ALLE ALLE ALLE papirer, og indlevere dem inden mødet, så kan rådgiveren også forberede sig ordentlig – og så at du rent faktisk har nogle midler som banken giver at løbe efter.

God fornøjelse!