#121286
Michael

Der er to muligheder:

1) I opretter en byggekredit i en bank som fungerer ligesom en almindelig kassekredit dvs. byggefirmaet får deres rater trukket fra denne kredit løbende over byggetiden. Ved byggeriets afslutning konverteres kreditten til et realkreditlån (og evt. boliglån). Huset skal naturligvis vurderes af kreditforeningen for at finde 80-20 forholdet.

2) I får et forhåndslån til hele byggeriet udfra en vurdering som kreditforeningen foretager af jeres projekt. Heri indgår selvfølgelig alle jeres tilvalg, men man kan ikke sætte det sådan op at husets værdi=grundværdi+huspris+tilvalg – det vil altid være en specifik vurdering udfra beliggenhed, hustype, indretning osv osv. Ofte vil den endelige vurdering være lidt højere end jeres totale byggepris.

Tillad mig lige at spørge da jeg selv er i et byggeprojekt: Har I ikke en solid sum penge at lægge i projektet fra dag 1 således at I max. skal låne 80%? Jeg spørger fordi det for mig selv ville være umuligt med en 100%-finansiering pga. hele projektets pris. Eller I bygger måske et billigt sted i landet?