Forside Fora Bolig og realkredit tilbygning/omlægning af lån tilbygning/omlægning af lån

#121280
Anonym

Det politisk korrekte svar:
Du skal vælge et fastforrentet 6% lån hvis du er typen der kan lide at kende din ydelse mange år frem, og har behov for at have sikkerhed om renten.
Du skal vælge et flexlån, hvis du har tilstrækkelig luft i din økonomi, og gerne vil have en lavere gennemsnitlig rente, med risiko for udsving i de enkelte år.

Det politisk ukorrekte svar: (som Michael nok vil kritisere)
Det eneste du får ud af et fastforrentet lån i øjeblikket er sikkerhed for at komme til at betale for meget på dit boliglån de næste mange år frem.
Der er ikke gode chancer for du i fremtiden kan konvertere noget af restgælden, for det vil reelt kræve at renten stiger så meget at du kan konvertere op i et 8% fastforrentet lån, hvad der næppe er sandsynligt.
De fleste økonomer forventer at rente på et tidspunkt indenfor 12 til 24 måneder vil falde med ca. 1% fra det nuværende niveau. Det gør et flexlån attraktivt.
Jeg kan læse mellem linierne, at du har god luft i din økonomi, så derfor ville jeg i dit sted vælge et flexlån med 1-årige rentetilpasninger, så du kan få glæde af det forventede fremtidige rentefald.
Renten skal faktisk stige 1,5% før et 1-årigt flexlån bliver dyrere end et fastforrentet 6% lån.