#121076
Anonym

Samme kritik rammer Basisbank jf. nedenstående artikel fra Børsen idag:

At Basisbank har lanceret såkaldte valuta- og aktiekonti er ikke et udtryk for en desperat jagt på nye indlånskunder. Vi lytter bare til efterspørgslen i markedet, siger adm. direktør Kim Bai Wadstrøm.

Investeringsrådgiver Kim Valentin fra Finanshuset A/S har tidligere på dagen over for borsen.dk kritiseret de nye produkttilbud i skarpe vendinger. Men i Basisbank melder man hus forbi.

“Vi tilbyder en række forskellige opsparingsformer. Der sker en bred produktudvikling i øjeblikket, og udover at vi lige som eksempelvis Danske Bank og Nordea tilbyder en højrentekonto med 5 pct. i rente, så giver vi også kunderne nogle andre valgmuligheder for deres opsparinger,” siger Kim Bai Wadstrøm (foto) til borsen.dk.

Satsning uden stor risiko

Basisbank tilbyder blandt andet kunderne at sætte deres penge ind på to forskellige konti, hvor man mod at sætte sin indlånsrente mere eller mindre på spil, kan høste en eventuel kursstigning på dollar eller aktier. Uden at risikere at miste indskuddet.

“Det her er et udslag af, at bankerne mangler penge. Det svarer lidt til de garanterede produkter, på nær at de her tæller med i balancen. Så nu har de lige pludselig et produkt, der tilfører banken likviditet og forøger deres solvens. Det er jo det, de har problemer med i øjeblikket. Det er ikke noget sundhedstegn, og det ville jeg passe meget på med, hvis jeg var privat kunde,” sagde Kim Valentin til borsen.dk tidligere på dagen.

I Basisbank slår Kim Bai Wadstrøm dog fast, at de nye tilbud ikke koster hverken mere eller mindre for banken, men blot er et udslag af, hvad kunderne har efterspurgt.

“Det er jo ikke gratis for os. Vi går fuldstændig ærligt ud og siger, at den rente på ca. 4 pct., som vi normalt skulle have betalt til kunden, den vælger vi i stedet at bruge på at købe nogle optioner på dollar eller aktier. Så det her bliver hverken billigere eller dyrere for banken. Det handler bare om at give kunderne flere valgmuligheder, siger han.”

Så det koster jer det samme, uanset om kunder sætter 100.000 kr. ind på en højrentekonto eller en valutakonto?

“Ja, det gør det faktisk. Så vi ligestiller de her tre forskellige ting som en række valgmuligheder.”

Ingen krise

Og der er bestemt ikke nogen krise i Basisbank, der ikke som mange andre har haft et stort indlånsunderskud, siger direktøren.

“Det, vi meget ærligt siger til kunderne er, at de har muligheden for at få en lidt mindre rente, men til gengæld få muligheden for et afkast på dollaren eller på aktier. Det mener vi kan være interessant for nogle kunder, fordi vi igennem den seneste tid har set en faldende dollar og kursfald på aktier,” siger Kim Bai Wadstrøm.

Ifølge hjemmesiden ligger den årlige omkostning i procent på dollarkontoen på ca. 0,19 pct. pr. år, hvilket ifølge Kim Bai Wadstrøm er “ekstremt lavt” i forhold til, hvad man tidligere har set på lignende produkter som garantiobligationer.

Han fortæller, at der indtil videre har været pæn interesse for de nye produkter og at Basisbank har hentet en række nye kunder på de nye tilbud.

“Jeg er uenig med Kim Valentin i, at disse nye produkttilbud er et krisetegn. Det er snarere et tegn på, at vi følger med i, hvad kunderne efterspørger i markedet. Der er for eksempel mange kunder, der har efterspurgt en mulighed for at investere i aktier, uden at miste indskuddet,” slutter direktøren.