#121032
Anonym

Det optimale for jer afhænger af jeres risikopræferencer.

Hvis I har god luft i økonomien, og er indstillet på at ydelsen godt kan svinge lidt op og ned, da bør i klart tage et 1-årigt flexlån, som på det lange sigt er billigst. Grundet kreditkrisen er der lige nu et ret stort spænd mellem den korte og lange rente, hvad der gør flexlån billige.

Hvis I omvendt ikke har råd til at ydelsen svinger for meget, eller generelt ønsker at kende jeres låneydelse mange år ud i fremtiden, da skal i vælge et fastforrentet 6%-lån. Her og nu er det MEGET dyrere end flexlån, men hvis I er heldige at renterne falder i de næste år, så vil I på et tidspunkt kunne konvertere ned i et 4% lån og skære lidt over 10% af restgælden.

Et renteloftlån er mest attraktive for folk som har begrænset økonomisk råderum, fx førstgangskøbere, som sætter sig lidt stramt i det. Her opnår man en billigere ydelse her og nu, men giver afkald på “kursgevinstmuligheden” og desuden kun kan indfri lånet til kurs 105. Renteloftlånet mener jeg personligt ikke er specielt attraktiv for andengangskøbere med luft i økonomien. De skal vælge det “rene produkt”, og enten tage den billige flexrente her og nu, eller spille på kursgevinstpotentialet. Det har 2. gangskøberen råd til!