#120772
Michael

Hvor var det lige jeg skrev 5-10000 i vedligeholdelse Prier? Så vidt jeg husker stod der:

Vedligeholdelse (0-5000 kr. alt efter husets stand)

Så læs hvad jeg skriver i fremtiden. Har du selv hus? I såfald ville du vide at det er korrekt – medmindre du selvfølgelig er ligeglad og lader rønnen forfalde.

Man kan bare tage et nyt lån skriver du – jooo, det kan man da, men er man førstegangskøber vil man typisk flytte i en større bolig inden for 10 år hvilket betyder, at man har god brug for den opsparing man kan få i boligen. At du hver gang råder til fuld afdragsfrihed fuldstændig pr. automatik er derfor noget uforståeligt. Du kan ikke bare sige, at man jo får en værdistigning i huset og derved har mere at komme med i et fremtidigt boligkøb, for den bolig man køber vil jo formentlig også være steget i værdi. Det er nettoforskellen det handler om og her er afdrag på gæld en meget vigtig faktor.

Jeg er selv i den situation, at jeg er på vej til et andet større hus og har i den forbindelse stor glæde af det jeg har afdraget på mit nuværende hus i de forgange år (25% af hovedstolen er betalt). I modsat fald havde det slet ikke været muligt med det andet huskøb eller så ville huset ihvertfald have været et helt andet.

Afdragsfrihed er ganske udmærket i mange situationer og jeg har selv tænkt mig at gøre brug af muligheden i mit nye huskøb, MEN man kan IKKE bare sige det er det bedste at gøre altid. I mit tilfælde vil der fra dag 1 være en stor friværdi hvorfor yderligere afdrag ikke er altafgørende. Desuden er det formentlig mit sidste (store) boligkøb.

Og husk så lige, at førstegangskøbere ofte er unge og måske står overfor at skulle have børn inden for nogle år. Børn koster kassen og har man allerede valgt afdragsfriheden er der ikke mere denne buffer at trække på i fremtiden.

Men om ikke andet er jeg da enig med dig i, at det altid er en god idé at gå ned i banken og få tallene regnet efter.