#120760
Anonym

MICHAEL! DIN SORT HVID MENTALITET OG GROVE REDUKTIONISME KENDER SIMPELTHEN INGEN GRÆNSER! DET VAR DOG UTROLIGT!

Jeg siger netop ikke til dette par, at de sagtens kan gå hen i banken og med sikkerhed få et lån, og man må sige at deres nuværende gæld tæller negativt i forhold til et boligkøb, men det kan bare ikke afvises entydigt ud fra de givne oplysninger.

Nu trækker du så din gamle kæphest, med 3xindkomst af stalden. Jammen det er da fint, men så simpel fungerer verden bare ikke langt fra! Det er reduktionisme af aller værste skuffe.

Faktum er, at ydelsen på bankfinansiering + realkreditlån med afdragsfrihed efter rentefradrag kun er marginalt højere end den, relativt høje husleje dette par allerede betaler i deres lejebolig!

Men hertil er du simpelthen nødt til at stille en lang række ekstra spørgsmål før du kan afgøre om de kan købe eller ej:
1. Er der i det nuværende rådighedsbeløb på 9.000 kr indregnet boligstøtte?
2. Er der tale om køb af en ejerlejlighed, der jo stort set er vedligeholdelsesfri, eller vil man købe et parcelhus med betydeligt større vedligeholdelsesomkostninger?
3. Har de en nyere bil de eventuelt kan nedgradere til en ældre, eller udskifte med offentlig transport.
4. Flytter paret mellem kommuner, hvorved man opnår en reduktion i skatteprocenten?
5. Hvad er ejendomsskatterne præcist for den pågældende ejendom?
osv…

Det er simpelthen utilstedeligt, når du nu med aller største skadefryd og fråde om munden afviser at dette par kan få en ejerbolig baseret på få løsrevne tal og dine egne forskruede forestillinger om hvordan man bude kreditvurdere. Virkeligheden er langt mere kompleks, og det burde du anerkende!