Forside Fora Privatøkonomi Ny bank efter Northern Rock Ny bank efter Northern Rock

#120478
Anonym

Hej Sputnik,

Rentens retning er utrolig svær at forudsige, så grundlæggende tror jeg, at man i øjeblikket skal vælge kontotype ud fra de andre services såsom fleksibilitet, rentetilskrivningsfrekvens osv. Det vil sige, ved man med sikkerhed, at man ikke skal bruge pengene i en periode, så skal man da vælge en højrentekonto med binding eks. FIH med 5,4%.

Personligt tror jeg ikke på rentefald, førend vi har set en markant nedgang i inflationen i EU. USA sænker renten forkrampet, men EU kører pengepolitikken på en anden inflationsfokuseret måde.

Hvis man kigger på den 3-måneders Cibor rente, der er bestemmende rente for MS’ Toprentekonto, så har renten kun haft en vej siden 2005 – op op op – se nedenstående link.

http://www.obligationskurser.dk/bonds/ShowStockInfo.aspx?StockId=397618

Denne opadgående rentebevægelse kan naturligvis stoppe ved at væksten stagnerer i EU. Stagnation er der ikke udsigt til, men derimod indtil videre lidt lavere vækst. Dette kunne i en normal inflationssituation godt retfærdiggøre mindre rentenedsættelser, men efter min mening ikke i den nuværende situation med inflation over komfortzonen.

Hilser
DocA