#120288
Anonym

Hej Poxycat

Måden du bataler for en kurssikring på (i hvert fald i Realkredit Danmark), er ved et “nedslag” i kursen, afhængig af periodens længde fra indgåelse til låneudbetaling, samt afhænging af kreditforeningens forventninger til renten.

Er den aktuelle kurs fx. 99,20 idag, vil du for eksempel få lånet udbetalt til en kurs på 99,00, hvormed du opnår et højere kurstab.

Måden du reelt vil mærke det på er, at din hovedstol bliver højere, og at din månedlig ydelse stiger en smule – dog ofte kun få kroner. Og det er trods alt dette, som du skal kigge på fremover.

Vælger du et fastforrentet obligationslån eller et lån med renteloft, vil de fleste kreditforeninger anbefale kurssikring, og med mindre du er sikker på, at renten vil falde frem til udbetaling, og dermed kursen stige, vil jeg også anbefale dig kurssikringen. Du har valgt et fastforrentet lån for at “gå med livrem og seler”, så hvorfor ikke også kunne sove roligt frem til udbetalingen.

Vælger du derimod et FlexLån, har du valgt at “gamble”, hvorfor det strider imod grundholdningen, at kurssikre. På et FlexLån ligger kursen også ofte omkring 100 (lige under), hvorfor kurssikring ofte er overflødig.

Håber du kan bruge ovenstående til noget.

Hilsen Lykkedrengen