#119366
Anonym

Hej til Gode Råd (Bla Bla bla) og andre.

Som jeg også skriver i mit indlæg, skal man selvfølgelig være opmærksom der er en risiko ved at investerer, men det er da tankevækkende at når hele samfundet opfordre til at man sparer op til sin alderdom, samt bankerne opfordre deres kunder til at investerer i banken pensionspuljer, så kommer langt de fleste investeringspuljer ud med et langt dårligere afkast end hvis kunderne havde købt korte Danske obligationer, eller indsat pengene på en konto.

Jeg ved godt jeg kun kan takke mig selv for at være så godtroende at stole på bankrådgiveren, men når man aldrig har haft mulighed for at spare op før, så er det vel ikke urimelig man stoler på en sådan person. Når man så samtidig får udleveret store flotte brochure om Investeringspakker/Sæt din investering op i gear/Lad os arbejde for dig/OSV/OSV, så mener jeg det nærmere sig bondefangeri, for pengeinstitutterne er godt klar over, at kun hvis der falder grøn sne, kan lade sig gøre, at få et afkast som forventet.

Som jeg ser ind i bankverden, er der tusindvis af kunder, — NEJ hundrede tusindvis af kunder, som har gjort som mig. Jeg mener investeringspuljer kun fungerer som bankernes egen forlænget pengetank og samtidig har den fordel at den binder kunderne til banken.

Måske var det på tide man fik regler for hvad bankerne og pensionsselskaberne kan tillade sig med folks pensionsopsparing, da man nok ikke kommer uden om, at det i sidste ende bliver samfundets problem, når kommende pensionister, som har opsparet til deres pension igennem mange år, står med en opsparing som næsten intet er værd, fordi bankerne har rådgivet til egen vinding.