#119030
Anonym

Hej General – tak for dit svar.

Det lyder altssammen meget fornemt, men har du set vilkårene for at blive gyldig til gældssanering? Jeg har ikke tallenne ved hånden lige nu, men de er UTROLIGT høje. Der skal altså være tale om astronomisk stor gæld. Så det er ikke en mulig løsning.

Og forklar mig lidt nærmere hvorfor det ødelægger vores finansielle system at lave specialvilkår og fine sorteringsregler for RKI-kunder inden man yder dem lån. Jeg siger jo ikke de skal låne til samme vilkår som 95% af os. Se nedenfor:

Jeg synes modsat dig, også at det private erhvervsliv har et socialt ansvar (Men nu begynder det at blive politisk). Der ville sagtens kunne laves et til dels profitabelt produkt til RKI kunder hvis blot bankere gad bruge tid og resurser på at skabe det. Men det gider de ikke, de har afskrevet den lille del af markedet for at koncentrere sig om “cremen” og nu bruger de RKI som en grovsorteringsmekanisme der gør det hele dejligt nemt og bekvemt. Det er dét jeg skammer mig over.

I yderste konsekvens er det et politisk spørgsmål, og gældssaneringsreglerne burde udviddes til også at omfatte “hjælpe”-lån (til indfrielse af dyr gæld) og økonomisk rådgivning til folk der ligger under den nuværende “smertegrænse”, der som sagt er alt for høj.