#118378
Anonym

Jeg forsøger lige at “masse” mit spørgsmål igen:

Jeg har nu igen brug for lidt råd. Vi har nu haft møde med to banker. Nr. 1 var Danske bank. Nr. 2 var Forstædernes Bank, som også er den bank vi normalt har.

Her mit spørgsmål: Som vidt jeg har forstået er der umiddelbart to punkter i forhold til boliglånet, som kan forhandles, nemlig lånets rente og stiftelsesprovisionen. Og det er disse to punkter jeg indgående har berørt ved møderne.

Generelt har jeg fået det indtryk, at bankerne ikke endeligt vil melde ud hvilken rente (udover standardsatsen de kan tilbyde hvis vi vælger dem. De er vage på dette område. Med Danske bank fik jeg vristet ud af dem, at renten højst vil kunne komme ned på 6,75 (udgangspunkt 7,25), muligvis kun 7,0. Eller at nedgang i stiftelsesprovisionen var en mulighed.

Forstædernes bank ville slet ikke komme med et forslag, udover deres standardrente på 7,5. De ville at vi skulle komme bud, som så ville blive vurderet hvis vi endelig valgte dem. Bankrådgiveren lade dog ikke skjul på, at vi ikke skulle vælge dem hvis vi kun var ude og kigge efter den laveste rente. Bankrådgiveren sagde direkte, “at de ikke var den slags bank”.

Er bankerne så vage, når det kommer til fastsættelse af rente og stiftelsesprovision, og er det generelt at de endelige betingelser først fastsættes, når man har truffet et endeligt valg mht. bank.

Jeg er jo interesseret i at få en så favorabel rente/stiftelsesprovision på boliglånet så mulig – det kan ingen vel fortænkes os i?