#118366
BluntZ

Det med invisteringer var nu mere for at porientere endnu et punkt hvor bankernes rådgivning typisk er for dårlig. Hvilken du også vidste hvis du havde læst mine ord: Få mig slet ikke startet på…

Jeg har købt ejerbolig for tredje gang, og sidste gang er for ca. 1 år siden. Alle gode gange 3, er der ikke en eneste af mine rådgivere, der har ulejliget sig med at fortælle mig hvad varigheden på obligationen reelt havde af indflydelse og konsekvenser for mine valg vedr. låntype. De aner simpelthen ikke nok om det.

Et eksempel på dårlig rådgivning, der kunne have kostet mig penge, havde jeg bare accepteret rådgiverens svar:

Sidste gang jeg skulle have finanseret bolig (Nybyg), havde min rådgiver skæv-vredet beløbenes procent fordeling, således at der var lagt op til at jeg skulle låne ca. 78 % ved kredit foreningen og ca 22 % ved banken.

Da jeg spurgte til hvordan han var kommet frem til at jeg ikke havde 80% finansering af den samlede anskaffelses sum på real lånet, svarede han at det var fordi jeg skulle lægge omkostninger som etableringsgebyrer af byggekredit, stempel omkostninger osv., til i bank/bolig lånet.

Det er da for ringe, og det endte med at hans chef måtte fortælle ham, at jeg kunne selvfølgelig få finanseret 80 % af den SAMLEDE anskaffelses sum, INKL omkostninger til penge institutterne på min byggesag, hos kredit foreningen.

Det var bare en af mange gange jeg selv har modtaget dårlig rådgivning, og I skal ikke bilde mig ind, at der ikke sidder mange derude i bankerne, som bare accepterer rådgiverens indsigt og forståelse i produktet, sammensætning og lånevilkår, trods at han også kan tage fejl.