#117732
Anonym

Læser jeg loven er jeg ikke i tvivl: “§ 5. Såfremt en skattepligtig ejer aktier med samme rettigheder, der er erhvervet på forskellige tidspunkter, anses de først erhvervede aktier for de først afståede.”. Denne regel gælder uanset om aktien er omfattet af overgangsordningen eller ej. Også uanset depotnummeret, banken eller hårfarven på din investeringsrådgiver. Altså: DDB’eren tar fejl. Men han har et rågivningsansvar, så få gerne hans råd skriftligt.

Mere holdbart ville det nok være med et bindende ligningssvar. Men så risikerer du at resultatet bliver et andet end du ønsker.

Nu går udviklingen jo i den retning at banker indberettet mere og mere og vi ikke behøver selv at udfylde selvangivelsen. For nylig er min homebank udvidet med en afvanceberegning. Beskatningen af mine pensionsdepoter (hvor jeg har nogle fondskoder som jeg også har i frie depoter) kører allerede automatisk. Jeg kunne godt forestille mig at der ikke indberegningsmæssigt skete en sammenkobling af papirer på tværs af depoterne. Det kunne være baggrunden for DDB’erens opfattelse. Men det er jo loven der er afgørende.