#117690
Anonym

Angeånde omkostninger, så koster tinglysning alene næsten 30.000. Dertil kommer alle advokatomkostninger og divse ekspeditionsomkostninger hos banken, så 50.000 lyder meget normalt.

Angående det beløb i skal sidde for, så kommer jeg op at skændes med ovennævnte Michael på det område hver eneste gang, fordi han har så stramme krav til en boligejers økonomi, at halvdelen af førstegangskøberne aldrig havde fået det hus de sidder i nu, hvis det stod til ham!

Selvfølgelig skal man ikke “normalt” både have 11.000 i rådighedsbeløb (2 voksne + 2 børn) plus 5000 til opsparing. Det er urealistisk for mange førstegangskøberes vedkommende.

I bankernes optik tages opsparing til ferie og vedligehold ud fra det krævede rådighedsbeløb, og det er jeg sådan set meget enig i.
Læg mærke til at alt hvad der måtte være af faste udgifter til daginstitutioner, privatskoler, bilens vedligehold mv. jo er trukket ud af rådighedsbeløbet, så de 11.000 vi taler om her det er jo til “mad og privat fornøjelse”. Mange mennesker kan lægge en pæn opsparing tilside indenfor denne ramme vil jeg mene. Men igen, mennesker og familier er meget forskellige, og det bliver der taget højde for når bankerne stiller krav om x-kr’s rådighedsbeløb pr måned.