#117656
Anonym

Kære lokalpatriot – vi tager dem for en ende af, for sikker en omgang sludder

1: tror aldrig jeg har postuleret andet ? det er da dejligt at så mange jyder bor i København (jeg er ikke selv fra København) – de skal være så velkomne

2: De små banker, sparekasser, andelskasser, lånekasser osv. samarbejder på kryds og tværs ingen tvivl om det – det så vi sidst i den store kartel bank sag hvor småbanker opdelte markedet imellem sig (lavede aftaler om ikke at etablere sig i de andres “hjemby”) aftalte priser mv. Men lige meget hvor meget de samarbejder på funding når de aldrig op på siden af Danske Bank og Nordea af den ganske simple grund at markedet vurderer disse som markant mere solide – det er et fact. Derfor er mange (især vækstbanker, med kæmpe udlåns %´er i forhold til indlån)kommet i problemer, da de skal refinansiere deres kort og mellemfristet gæld. Det er ganske enkelt blevet dyrere at låne penge på interbank markedet. Derfor er de nød til at sætte renten op. Eks. har Sparekassen Sjælland sat deres rente ekstra ordinært op for nyligt med 0,5 % p.a. (slå 100 % igennem på udlån og kun i meget begrænset omfang på indlån) og også flere andre lokal og regionsbanker/sparekasser med volumesyge.

3: Jo det gør de faktisk, både inddirekte og direkte. Indirrekte da de jo netop IKKE ændrer deres rentesatser. Direkte eks. da Danske Bank begynde at funde deres Danske Priorotets (plus) med SDO. Der faldt renten med 0,1 % over for kunderne. Danske Bank og andre af de store har desuden nedsat eller helt fjernet en rækker gebyrer. Eks. koster det ikke noget at betale girokort eller overføre til andre banker i netbanken. Det gør det i mange småbanker/kasser

4 : Det er korrekt at ud af landets MANGE småbanker er der naturligvis også nogen der er fornuftige og ikke har taget en masse dårlige kreditengagementer på bøgerne (dem som de store har sagt nej tak til) Dem jeg “skyder på” at de småbanker med volumesyge, og som igennem de sidste mange år har haft en udlånsvækst på flere 100 % pr. år. Et godt eksempel på en sådan er Roskilde Bank der systematisk har sagt ja til dårlige og halvdårlige kunder i deres volumesyge. Det kommer de til at betale prisen for i de kommende år.

5 : du modsiger dig selv. Danske Bank har INDLÅNSOVERSKUD og er derfor slet ikke eksponeret overfor kreditkrisen. Sikke noget sludder at skrive.

Og jo – jeg ved hvad jeg taler om, det gør du så tydeligvis ikke