#117652
Anonym

Svært at svare objektivt på, da svaret jo tydeligvis afhænger af hvordan I vægter gennemsnitlig afkast mod risiko.

Mange boligejere vælger at nedbringe skattebetalingen ved at tage lån i boligen og indsætte provenuet på en kapital og/eller ratepension.

Er dette på lang sigt en fordel? Tja, som det er lige nu, ja! Men på lang sigt er det usikkert hvorvidt det er en god ide eller ej. Der vil altid herske usikkerhed om udviklingen på aktie- og obligationsmarkederne og ikke midst er det usikkert hvilken skattepolitik fremtidige regeringer vil føre.

Hvad sker der fx hvis I belåner jeres bolig med et 6% lån, og de kommende år byder på en global lavkonjunktur med aktiekursfald og faldende renter?

Hvem ved hvad fremtidige regeringer vil gøre om 10 år, når ældrebomben først er eksploderet og staten kører med underskud på DAU-saldoen? Kunne man være fristet til at indække statsunderskuddet ved at øge beskatningen på indbetalte pensionskroner? Min fornemmelse er, at faren for at man farer i kødet på pensionskronerne er væsentlig større end at man beskatter boligsalg- og ejerskab hårdere.

Jeg kan ikke give dig svaret på disse spørgsmål, men blot konstatere, at manøvren ikke har 100% garanti for succes. I må gøre op med jer selv hvilken risiko I er parat til at bære i forventningen om et positivt afkast.