#117588
Anonym

Faldt lige over dette forum via en google søgning og jeg kunne ikke lade være med at undre mig over hvor triste og modløse nogen lyder..

JA og vi har gæld hist og her, det har de fleste.. nogen mere end andre, sådan er det jo. Nogle gange har vi arbejde og andre gange har vi ikke. Nogle gange ender man i en situation hvor man ikke kan betale tilbage og det løbet op fordi incassofirmaerne lægger gebyere på. Men der er da ikke nogen grund til at gå helt i spåner over at skylde penge væk, vi lever i Danmark år 2008. Det er ikke som for 15 – 20 år siden hvor pantefoden kunne finde på at komme og banke på ens dør og tage ens ting hvis man ikke havde kunne betale i lang tid. I dag foregår det sådan at pantefoden enten ringer een op eller man bliver indkaldt til fogedretten til et møde.

Som regel vil man blive spurgt om hvordan din økonomiske situation ser ud, med andre ord, har du nogen penge for tiden? Man bliver tit ikke engang spurgt om at bevise det på nogen måde hvilket man jo burde forvente. I flere tilfælde har jeg set at personer som har skyldt omkring 200.000 gennem en årrække hvor de ikke har kunne tilbage betale noget, at de simpelhen har fået slettet deres gæld. Her er det så vigtigt at understrege at man selvfølgelig ikke skal møde i fogedretten og spørge om dette. Men bedre at udvise ydmyghed og frustration over sin økonomiske situationen. Jeg har selv spurgt om ikke jeg har kunne få lov til at sidde det af i brummen som man også brugte for ikke så mange år siden. Men det kunne jeg simpelhen ikke. Det gjorde man ikke mere fik jeg at vide 😀

Det er sådan at vi her i Danmark også skal have et minimum beløb til sig selv at kunne leve for, der er ikke nogen faste satser for dette, det står ikke skrevet nogle steder, men retten afgør ikke noget med hovedet under armen. Så man går ihvertfald ikke uretfærdigt behandlet derfra og dømt til at gå på gaden. Det er der ingen som er interseret i.

Jeg har selv fået eftergivet gæld 2 gange, en på 46.000 til Ikano og en på 75.000 til et incassofirma hvis navn jeg nu har glemt.

Så op med modet og glædelig jul 🙂

Biker Hans