#117342
Anonym

Det er lidt afhængig af hvad du bruger din lønkonto til hvad der er en rimelig *) rente. Du har ret i at der ikke er den store konkurrence på denne kontotype. Men du kan da selv gøre noget:
1. Har du samtidig et lån til fx 12% som du afdrager på, så læg det sammen med lønkontoen til en kassekredit. Så svarer det til at du får 12% på din lønkonto
2. Skift bank. http://www.skandiabanken.dk giver p.t. 3,75 – Du kan evt. nøjes med at flytte din lønkonto
3. Forhandel med banken. Jeg får pt 4% på *alle* indskudskonti inkl. min kones, undtagen pensionskonti og så lige budgetkontoen (men der står sjældent til mere end 7 dages forbrug på budgetkontoen og af pensionskonti er det kun indexkontoen der har mere end 3.000 kr i længere tid). Din forhandling går naturligvis nemmest hvis din lønkonto ikke ser ud som nedenfor beskrevet.

*) ‘Rimeligt’ er subjektivt – men der ligger nok i begrebet at bankens fortjeneste står i et vist forhold til de omkostninger der er på kontoen. ‘Lønkonto’ kan jo godt være noget med masser af hævninger på gratis dankort, hyppige småovertræk der ordnes pr kulance uden rykkergebyrer, månedlige kontoudtog, en meget lav gennemsnits-saldo på kun 20% af månedslønnen. Sådanne konti kan banken ikke tjene på overhovedet hvis de giver mere end en latterlig lille rente.