#117280
Anonym

Sidste år var jeg i tilsvarende situation: tillægslån til F1 eller omlægning til Boligkredit? Jeg overvejede slet ikke at beholde eksisterende F1 lån og udvide med Boligkredit, dels fordi den lave rentesats på Boligkredit forudsætter 1.prioritet, dels fordi jeg ville af med den alt for høje bidragssats på mit gamle F1 lån.

For at sammenligne indhentede jeg tilbud fra mine “favoritter”: RealKredit Danmark og Skandiabanken. Og F1 lånet havde ganske rigtigt den laveste rente, sådan at forstå at et F1 lån med bidrag på 0,3% i alt var marginalt billigere end Skandiabankens Boligprioritet. Men ved en 80% belåning ville Boligprioritet være billigst. Til fordel for F1 lån talte den årlige renteregulering i modsætning til Boligprioritetens løbende justeringer.

På det tidspunkt, hvor jeg skulle træffe en beslutning, var der udsigt til stigende renteniveau. Jeg valgte derfor en helt 3. løsning: et F5 lån, hvor renten var stort set den samme som F1. Det overskydende beløb, som jeg ikke skulle bruge akut, satte jeg ind på en konto i Northern Rock, hvor jeg i dag får en højere rente end jeg betaler på F5 lånet.

Jeg ved ikke, hvilket resultat en sammenligning vil give i dag, men sandsynligvis er der fortsat kun mindre forskelle. Det vigtigste for en beslutning er efter min mening tidshorisonten og ens egen fornemmelsen for, hvad der vil ske fremover – i kroner og ører er det ikke ret meget vi taler om.