#116890
Anonym

Hej Pfeiffer

Tak for dit indlæg som jeg syntes er et meget godt billede på den frustration, jeg oplever mange har.

De såkaldte “finansielle supermarkeder” med deres non-stop løsninger indenfor bank, realkredit, ejendomshandel og forsikring har amputeret mange forbrugeres muligheder for reel forhandling. Hvis der bliver sat til på karussellen skal man nok sørge for at tjene det på gyngerne. Og sidst men ikke mindst. Man tilbydes ikke den bedste løsning på markedet men kun den bedste løsning som de finansielle udbydere har.

k49 skriver i sit indlæg, at “jeg prøver selv at blive dygtigere”. Det er aldeles klogt at blive dygtigere som forbruger. Men det er også enormt tidskrævende, hvis man skal sætte sig ind i det samlede markedsudbud og forstå sammenhænge og nuancer. Internettet er en stor og fantastisk kilde til information. Men det efterlader stadig den enkelte til sig selv, at skulle vurderer godt fra skidt. Også når det gælder blogs.

Ved gennemlæsning af disse blogs, kan jeg se at mange råd kan være rigtige nok – isoleret set. Der er også nogle som er helt forkerte.
Uanset hvad, så bliver det ofte meget generelle råd. Eller det er råd som er udpræget farvet af den enkeltes holdninger til sine egne valg. Desuden er rådene helt fritaget for rådgiveransvar. Jeg er enig med k49 i, at “En finansiel rådgiver skal have kendskab til både bank, revision, skat og privatøkonomi/erhvervsforhold”. Tanken er nu også at lave et bredspektret rådgivningskoncept.

Når jeg alligevel har mine forbehold, så er det stadig tvivlen på om danskerne er parate? Tror du, DU er parat? Ville du have tillid til et mindre rådgivningskoncept som er 100% på din side eller ville du stadig tænke “arhhh, banken rådgiver mig jo gratis og jeg kan selv undersøge det meste”. Hvis du skal nævne tre banker, kan du gøre det på et split sekund. Kan du tilsvarende nævne tre uafhængige rådgivere? Hvorfor egentlig ikke??