#116878
Anonym

Når jeg køber stereoanlæg i Fona, så forventer jeg en fornuftig redegørelse om de relevante alternativer. Føler jeg ikke jeg får det, så går jeg til en anden forretning. Jeg har ikke overvejet at hyre en uafhængig rådgiver i stereoanlæg.
Da jeg snakkede med ‘min’ investerings’rådgiver’ i Maxbank for første gang efter at jeg har skiftet bank, og han – efter at have fået en intro af mine ønsker/behov – igen forsøgte at sælge bankens ‘strukturerede produjter’, så blev han fyret. Min næste ‘rådgiver’ i banken har endnu ikke dummet sig (så hedder det nok flytning af i al fald mine vp-handler til anden bank), men naturligvis vurderer jeg hans forslag kritisk. Jeg har heller ikke overvejet en uafhængig rådgiver i de spørgsmål – dem hvor jeg trods alt lytter til bankens sælger. Men jeg prøver selv at blive dygtigere.

Men jeg er faktisk på vej efter en rådgiver. Ikke en der kan skaffe mig de bedste renter. Der når jeg selv et langt stykke. Ikke en der kan gøre opmærksom på ‘spændende papirer’ som jeg har overset. Det gør banken ganske godt – ial fald når jeg har undladt at følge deres mere mekaniske første-forslag.
Jeg ser altså ikke noget behov for en rådgiver der træder ind hvor banken BURDE have været. Folk der er ukritiske overfor bankens ‘rådgivning’ søger jo ikke anden ådgivning. Og kritiske kunder selv sortere salgsbævlet fra.
En finansiel rådgiver skal have kendskab til både bank, revision, skat og privatøkonomi/erhvervsforhold.

Fx: Jeg har opsparet en del penge i virksomhedsordningen. Hvorfor kan den ikke indskydes på en ophørspension?