#116666
Anonym

Du har så meget friværdi, at du skal låne, så tingene hænger sammen for dig. Du kan jo også påvise, at dit rådighedsbeløb stiger markant “lige om et øjeblik”.

Når du så får et OK-rådighedsbeløb, som det ser ud til at du vil gøre over en overskuelig tid, så indbetaler du bare ekstraordinært på din gæld, så du kan få den afviklet hurtigere.

Du er en meget OK-kunde for en bank, så gå du bare i krig med at kigge efter en, der kan matche dine behov, og du skal kræve at få den lavest mulige rente. Og alle gebyrer er i øvrigt også til forhandling. Du vil jo stadig have belånt din andel meget lidt, selvom du optager et lån til at dække dine små-forbrugslån/KK, så du er faktisk i en supersituation – også fordi du kan påvise, at dit rådighedsbeløb stiger.

Hvis du vælger en ny bank, så er der mange banker, der ikke tager gebyrer i forbindelse med oprettelsen, når du overfører et lån. De kalder det ofte for “gratis bankskifte” på deres hjemmesider. Selvom der bliver “overført” sikkerhed (du har måske stillet et andels-ejerpantebrev til sikkerhed for dit nuværende lån), så kommer du til at betale de offentlige afgifter, når dine nye bank skal have sikkerheden på plads , f.eks. den faste tinglysningsafgift på 1.400 kr. eller måske forhøjer de dit andels-ejerpantebrev og det koster 1,5% af forhøjelsen. Men sig til den nye bank, at du ikke vil genbetale nye oprettelsesomkostninger – for du har et superengagemenet, og står i en supersituation.

Når du kontakter banken, så skal du have lavet et budget, som du kan vise til dem. Forklar banken, hvorfor du vil låne, som du vil og forklar din nuværende situation. Hvis du er velforberedt, så vil du stå langt bedre, da du du herved signalerer, at du har styr på det.

Man bliver ikke altid bedømt på “fortidens synder” end ikke i en bank, så se bort fra dine tidligere beslutninger, da du bare brugte løs.

Held og lykke med det.

Mange venlige hilsner
Nuser