#116498
Redaktionen

Der er ikke noget i vejen med at tage et tillægslån i jeres hus for at fjerne dyrere billån og samtidig få penge til forbedringer.

Det er heller ikke et must at du lægger lånene sammen. Du har med et fastforrentet 5 % lån sikkerhed for udgiften til dette lån i fremtiden og kan så overveje hvad dit nye lån skal være.

Og der er mange nye muligheder i markedet. Hvis du ikke har svingende indkomster og skal bruge hele beløbet vil det sjældent være en god ide med et prioritetslån med mindre renten er meget lav(tillæget til IBR eller Cibor 3 er meget lavt). For lånet skal være billigere end et F1 lån for at være en god ide. Har du overskudbeløb som står på lav forrentning i perioder kan du overveje prioritetslån, da dette giver dig mulighed for at nedsætte renten i de perioder, hvor du har penge i overskud.

Hvilket kreditforeningslån du skal tage er mere et spørgsmål om hvilken risiko for rentestigninger eller fald, du er parat til at tage. Under alle omstændigheder skal du have råd til et 6 % fast forrentet 30 årigt realkreditlån med afdrag, som udgangspunkt for at være sikker på din fremtid.

Du skal naturligvis tale med din bank og se om de kan give dig det nødvendige overblik og den neutrale rådgivning, som du har brug for.