#116376
Anonym

Selvfølgelig er det altid en god ide at sikre sig en vis buffer. Men! Det jeg ikke kan snuppe ved Michael det er hans hoverende attitude, og den forestilling han render rundt med om at alle andre end han selv er ignorante dårlige betalere.

Hvis man fx får regnet ud hvilket rådighedsbeløb man kan acceptere, tager et fastforrentet eller F5-flexlån, så man kender ydelserne i nærmeste fremtid, og har en begrænset likvid reserve, fx i form af en uudnyttet trækningsret på kassekredit, så kan det, forudsat jobsituationen er stabil, være okay at sætte sig lidt hårdt i det for at komme ind på boligmarkedet.

Det er folks eget valg i hvor høj grad de vil gå med livrem og seler. Det er også folks prioritering om de vil optage et usikret forbrugslån, og derigennem lave intertemporal substitution af fremtidigt forbrug for nutidigt forbrug. Det gør dem ikke til dårlige mennesker, og det er ikke nødvendigvis et dårligt valg at låne 150.000 til en jordomrejse mens man er ung.

Ikke alle prioriterer som den selvforherligende Michael, men det gør hverken folk til dumme eller uansvarlige. Det gør derimod Michael til et dårligt menneske, at han finder så stor glæde og selvhævdelse i at grine af og forhåne andre der står i svære overvejelser.