#116374
Anonym

Hej

Jeg synes faktisk, at Michael giver gode råd altid! Jeg synes, at Michael gør det meget realistisk altid, og det er en fornøjelse at læse hans indlæg. Og pigen, der gerne vil have en bolig, er også nødt til at indkalkulere en risiko. Og har hun råd til det, hvis det ramler? Og hvorfor skulle bankdamen/manden være bedre til at vurdere, hvad der skal tages højde for end en lægmand. Hun/han bruger jo også bare sin sunde fornuft – ligesom en lægmand også kan gøre det. At bankdamen/manden fra ledelesens side har fået udstukket et rådigshedsbeløb, der skal tages højde for, når der kreditvurderes, gør jo ikke, at bankdamen/manden er bedre til at kunne vurdere, de udgifter som evt. kan komme.

Og jo – jeg fik også – da jeg købte bolig med min mand i tidernes morgen – en masse uforudsete udgifter. I løbet af 6 mdr., så gik oliefyret i stykker, vaskemaskinen i stykker og købeskabets dør faldt af. Det var ligesom i en stime, så det eneste, der holdt var brødristeren. Og det var mange penge, der gik til det. Har nu selv teenagebørn, og selv om de arbejder ved siden af deres skoleting, så koster de altså en 3.000 kr. pr. md. pr. stk. Og det er ikke ekstravagante ting, som de får. Og så skal der også lægges til, at børnene af og til har kammerater på besøg til middagsmad/overnatning. Og det skal der vel også tages højde for, for ellers afskærer man sine børn fra et socialt liv. Og løbende er der ting i huset, der skal repareres eller som går i stykker. F.eks. så skal huset og vinduerne jo males med jævne mellemrum (gør det selv hvert 2-3. år). og det koster en bunke penge.

Så jo – jeg synes, at det er godt, at Michael får pigen til at se tingene med lidt andre briller end at det sikkert bare går af sig selv. Det er da bedre, at pigen kan blive boende og svare enhver sit, end at hun skal ende på tvangsauktion med de ulykkelige følger, der er af det.

Men pigen kunne jo måske gøre det, at hun hver måned sparer det beløb op, som det koster ekstra at have et hus, herunder de omkostnigter, man løbende skal bruge på maling, reparationer og uforudsete udgifter. Hvis pigen kan klare over f.eks 1 år at leve med et sparsomt rådighedsbeløb, så kan hun sikkert også klare det i et hus.

MVH/Nuser