Forside Fora Privatøkonomi kassekredit kassekredit

#106428
Anonym

Jeg er heller ikke bankmand og kan ikke levere nogen statistik, men fornemmer da osse at begrebet breder sig. Fornuftigt nok – egentlig tror jeg ‘alle’ har brug for det. Vi får alle penge ind i klumper (månedsvis), hvadenten det er løn eller pension, så vi har brug for en indskudskonto i banken. Rigtig mange (men her er flere undtagelser, som fx KBH) har også et lån, om ikke andet så et de har taget til at købe bolig for.

Her kommer kassekreditten ind, for det er dumt at have penge stående på en indskudskonto til 1/4 procent når du samtidig låner penge til 10%. Så: “alle der har lån burde have en kassekredit”.

Sådan i grove træk altså. For hvis lånet kun er et realkreditlån til 4%, så kan det nok ikke betale sig at indfri dele heraf med en dyrere kassekredit. Så lad mig modificere min udtalelse: “Alle der har lån bør regne på om de skal have det som kassekredit”.

Mange banker forsøger efterhånden at konkurrere med realkreditten (d.v.s. 0 – 80% af ejendomsværdien). I disse tilfælde er det også oplagt at snakke kassekredit.
Iøvrigt kan bankerne kalde kontoformen hvad de vil (og de gør det). De kan også tage en ‘provision’ – en procentdel af maximum på kreditten uanset om den er udnyttet (det gør de sjældent mere, men det forekommer)