#106296
Anonym

nm >> Du har vist ikke rigtigt fulgt med i tråden siden du kan spørge sådan.
De ting du skal vide (eller undersøge) står allerede ovenfor. Men jeg skal gerne pinde det ud og gentage for dig:

o Forbrugslån er en dyr måde at financiere sin hverdag på, men her taler vi noget helt andet – Variabelt forrentede banklån til boligfinanciering, og specifikt det produkt BG kalder Bolig Plus. Mens lån til forbrug bør (kunne) undgås, så er det svært at undgå boliglån uden drastiske ændringer i sit liv.
o Banklån er ofte (men ikke nødvendigvis) med højere rente end realkreditlån. Alt andet lige taler dette for realkredit ved langt-løbende lån.
o Banklån er ofte (men ikke nødvendigvis) billigere at etablere end realkreditlån. Alt andet lige taler dette for banklån ved korte lån.
o Kasse-kreditlignende bolig-lån som fx dette ‘Bolig Plus’ har en (mindre) fordel frem for gammeldags lån med fast tilbagebetaling. Denne fordel svarer til at du får den høje lånerente også på dine indskud i banken.
o BG kører med renteinterval på denne type lån – ÅOP cirka 3,9 – 9,2. Kan du opnå 3,9 er det bedre end 9,2. Kan du få lånet billigere i en anden bank er dette dog at foretrække. Skandiabankens tilsvarende produkt har ÅOP 3,6 og der er sikkert andre der er endnu billigere.
o Ingen af ovenstående tommelfingerregler kan erstatte et tjek af din præcise situation. Bed om tilbud fra de forskellige parter og sammenlign.