#106238
Anonym

Jamen, så er det da ved at være rigtigt det du skriver her til sidst.
Det er korrekt som du skriver, at ‘målepunkterne’ kun er ultimo året samt – og det skriver du ikke tydeligt, men det gør jeg – umiddelbart før hvert salg og umiddelbart efter hvert køb.
Naturligvis vil man i praksis også holde øje med værdien løbende, for hvis den nærmer sig grænsen er det lidt hasarderet at ‘håbe på’ at den falder igen.
Hvorfor man ikke skulle sælge umiddelbart før et køb forstår jeg ikke. Skal et papir ombyttes og beholdningen nær grænsen er der da mest fornuft i den rækkefølge.
Der er såmænd ingen grund til at være i tvivl om disse ‘de gamle regler’. De står læseligt der hvor jeg hanviste til – se http://www.retsinfo.dk/_GETDOCM_/ACCN/A20050083529-REGL I §4 stk 1 står der at man skal betale skat af fortjenesten på aktier der har været ejet i 3 år eller mere. I stykke 2 står der, at det dog ikke gælder hvis den samlede beholdning har været ‘lav’ i hele perioden – og ‘lav i hele perioden’ er defineret præcis som jeg beskrev.

Jeg kan fortsat ikke se at der skulle være noget galt i min grundige forklaring a hvordan/hvornår beholdningen opgøres, og jeg kan fortsat ikke forstå hvad der menes med “Hvis man skulle komme over grænsen, så er det jo kun det der overstiger grænsen der kommer til beskatning,”