#106240
Anonym

Jeg har ikke meget forstand på dette, så tag det med forbehold.

“Tvangsindløsning” er reguleret i aktieselskabsloven. Kursen beregnes efter en særlig formel og tit har mindretalsaktionærerne brokket sig og fundet den for lav. Jeg tror ikke der er grund til at vente på dette. Den kommer nok, idet køberne betinger sig mindst 90% af aktierne i deres tilbud, og er 90% ikke lige netop grænsen for tvangsindløsning?

“Købstilbud” er mindre reguleret. Det kan enten være på en bestemt post (hvis jeg ejer 30% er jeg måske interesseret i yderligere 21%) eller på ‘alt’, og det kan enten ske fra køber til en enkelt aktionær eller til alle aktionærer. Og kursen kan være hvad som helst. I dette tilfælde 382.
I dette tilfælde er der vist *ikke* fremsat købstilbud, men det er i dag blevet offentliggjort at det *vil* ske – se http://download.tdconline.dk/pub/tdc/om_tdc/presse/pdf/Release_23_2005_TDC_koebstilbud.pdf

At børskursen lige nu ikke er 382 er så måske udtryk for at ikke alle tror på at køberkonsortiet kan opnå accept fra 90%

Efter min opfattelse ville det fornuftigste være at tiltræde det tilbud man får ind ad døren og ikke vente på tvangsindløsning.