#106126
Anonym

Ja – man behøver jo ikke at holde sig til ‘toneangivende’ obligationer. Andre er erhvervs-kredit, skibskredit o.s.v. hvoraf nogle helt mangler den store sikkerhed der er i alm. obligationer, men til gengæld har de andre interessante egenskaber. Andre er sikre nok.

ScandiSenior var bare et eksempel på et interessant rimeligt sikkert papir. Den findes på http://www.cse.dk/kf/kf_obligation_kursdata?menu2show=1.3.2.1.&p_stockid=bond.kf.DK0003444438

Scandinotes handles ikke specielt tit, så det er ikke ‘bare lige’ at købe eller sælge. Lige p.t. er der dog lidt større interesse om den end til andre tider.

Jeg har ikke helt styr på kurslistens begreb ‘Effektiv rente’, men den er angivet på cse.dk til 2,63%.
Hvad jeg har styr på er at hvis du køber en 2% obligation på 100 kr til 97 kr, så får du 2/97 i rente = 2,06%
Samtidig ved du at når obligationen indfries (og det sker altså med 2% scandinotes 2011 allerede i 2008) så er det til kurs 100, altså yderligere 3% i kursgevinst. Kursgevinsten er skattefri (blåstemplet obligation), så det er lige så godt som ( ~ svarer til) en skattepligtig renteindtægt på det dobbelte = 6%. Det er 2% om året plus de 2% i rente = 4% på en kort obligation (uden synderlig kursrisiko) hvilket må betegnes som tilfredsstillende.

Men scandinotes er som sagt bare et eksempel.