Forside Fora Privatøkonomi Investeringsbeviser Investeringsbeviser

#106096
Anonym

Nordea svarer p.t. “Server Error in ‘/’ Application”, så jeg kan ikke tjekke hvad Nordea Investeringsbeviser (Direct) er for noget, men jeg går ud fra at det er en alm. obligationsbaseret afdeling.

Generelt om sammenligning mellem investeringsforeningsbeviser i obligationsbaserede afdelinger og direkte investering i obligationer:
o Når kursen på obligationer stiger, så stiger investeringsforeningen tilsvarende.
o Den ‘risikospredning’ som er brugbar for aktier er ikke så aktuel ved obligationer, for når den ene obligation stiger, så stiger den anden osse (dette gælder kun sommetider med aktier).
o Omkostningerne i investeringsforeningen at næsten altid større end din egen investering direkte i enkeltobligationer.
o Eneste (lille) fordel ved obligationsbaseret investeringsforening er hvor der er tale om sjældne/eksotiske/udenlandske obligationer som det ikke er for ‘menigmand’ at købe.

Så nej – et kommende kursfald (hvis du kan forudsige det) er ikke et tidspunkt for konvertering fra een type obligations-papirer til en anden. Men hvis du alligevel af andre årsager ønsker at skifte fra Nordea Investeringsbeviser (Direct) til investering i enkelt-papirer og forudsætter kommende rentestigning, så er det en god idé at sælge nu, gemme pengene til fx 2½% på en alm. konto et par måneder til rentestigigningen er på plads og så købe de nye papirer