#104720
Anonym

I din beregning af årlige omkostninger må du have misforstået noget. Renten på 16,75% må være opgivet pr. ÅR, og IKKE pr. måned.

(Det er typisk kun tvivlsomme finansieringsforetagender, der opgiver rentesatser pr. måned, og en rente på 16,75% pr. MÅNED ville utvivlsomt være direkte kriminel.)

Hvis vi ser bort fra, hvor tit rentetilskrivning foregår, så vil det koste dig 10.000 kr. * 16,75% + 500 kr. = 2.175 kr. at låne 10.000 i et HELT år (før rentefradrag i skatten).

Bankrådgiverens idé med at oprette en kassekredit i stedet får et lån betyder også, at du automatisk løbende kan “afdrage” ved simpelthen at bruge mindre end du får indsat på kontoen som løn. Det giver fleksibilitet, og derved kan du spare renter, og så blive omkostningerne MINDRE end de 2.175 kr.

Du har ret i, at renten på 16,75% er i den absolut høje ende for banker, men der er heller ingen der siger, at du skal blive ved med at være kunde i Jyske Bank. Det står dig jo helt frit at forhøre dig hos andre banker, om de kan gøre det billigere. Sådan fungerer den frie konkurrence, og så er det bare synd for Jyske Bank, hvis de ikke er konkurrencedygtige.