#104690
Michael

Hej egohans

Mht. lån i bolig er der jo klare lovgivningsmæssige retningslinier: Realkreditinstitutter kan som bekendt yde lån op til 80% af salgsvurderingen mens en bank kan yde et boliglån op til de sidste 100%. Dette kan ikke afviges og vil være ulovligt i såfald.

Problemet er snarere alle finansieringsselskaberne, som låner til højre og venstre helt ukritisk. Det gør de allerede idag og vil ikke blive hverken bedre eller værre med en lov om mulighed for lønindholdelse. Når de tager 20-25% i rente skyldes det jo, at de kalkurerer med at en stor del aldrig betaler pengene tilbage. Hvor mange butikker reklamerer ikke med “Lån 40.000 på 15 min”?. Det er tydeligt, at de overhovedet ikke undersøger folks økonomi før de yder lånet, men igen: Der ER folks eget ansvar kun at låne penge de er sikre på at kunne betale tilbage igen.

Det der snarere er brug for er en egentlig ågerlov – det har vi ikke idag og det muliggør disse fuldstændig vanvittige låneforhold, som får økonomisk trængte mennesker endnu længere ned i sølet. En anden idé kunne være at indføre privatøkonomi som en del af skoleundervisningen – nogle gange er det hovedrystende at høre folk kendskab til de mest simple økonomiske forhold.