Mikael Mogensen

Mikael Mogensen har, via Mybanker, gennem de sidste 23 år hjulpet danskerne med at forstå finansielle begreber og finde hoved og hale i det danske boliglåns marked.

  • 35 års erfaring indenfor boligfinansiering, finans, børshandel og fintech
  • Nævnt over 500 gange i de danske medier
  • Cheføkonom i Mybanker

Mediernes økonomiekspert – nævnt 500+ gange det seneste år

Mikael Mogensen

Hvem er Mikael Mogensen?

Mikael Mogensen er 57 år og har været en del af Mybanker siden begyndelsen i 2000. Her sidder han som cheføkonom og COO. Til dagligt bruger han sin tid på at følge udviklingen på de finansielle markeder, og hvordan den påvirker folks privatøkonomi og i særdeleshed folks boligøkonomi. Herudover har han i Mybanker ansvaret for HR, compliance, bogføring og regnskab.

 

30 års erfaring indenfor boligfinansiering og privatøkonomi

Mikael Mogensen har en HD i både finansiering og regnskab, og så er han uddannet statsautoriseret ejendomsmægler. Under uddannelsen til ejendomsmægler arbejdede han i BG Bank, som nu er fusioneret ind i Danske Bank, hvor han havde fokus på produktudvikling omkring ejendoms- og boligfinansiering. I den periode gik man fra en praksis, hvor alle private ejendomshandler var “sælger finansieret”, hvilket betød, at ejendomsmæglerne havde afgørende indflydelse på, hvor finansieringen blev optaget, til, at handler blev “køber finansieret”, hvor banken, i højere grad, kan påvirke, hvor finansieringen bliver optaget, og det er nu den måde, alle handler laves.

Mikael har været med til signifikante skift i måden, hvorpå bankerne håndterer boligfinansiering. Dette giver ham en unik indsigt i, hvordan tingene har udviklet sig igennem de sidste mange år, og hvordan banker, såvel som forbrugere, påvirkes heraf.

Mikael har beskæftiget sig med finans og fintech i mere end 35 år, og han har haft særlig interesse for boligfinansiering, realkredit og privatøkonomi siden 1991. Han begyndte at beskæftige sig med privatøkonomi ud fra en interesse og et ønske om at forstå og optimere sin egen økonomi. Det er i særdeleshed realkredit, der ligger Mikael på sinde, da muligheden for selv at sammensætte finansieringen, kan være medvirkende til at skabe besparelser, hvis blot man vælger rigtigt. I starten af hans karriere handlede han med realkreditobligationer, og da alle realkreditobligationer er udstedt fordi nogen har optaget et lån, var det en god vej til at forstå markedet og ikke mindst bevæggrundene for dem, der optager realkreditlån.

Tre spørgsmål til Mikael:

1
Hvorfor er Mybanker relevant for forbrugerne og samfundet?

I Danmark er vi forholdsvis traditionelle og autoritetstro, når det handler om vores bankforretninger. For mange mennesker er økonomi og i særdeleshed boliglån, noget, vi holder privat og derfor ikke diskuterer åbent med andre. Mybankers platform giver forbrugeren mulighed for at få indblik i deres muligheder på bankmarkedet, nemt, tilgængeligt og transparent – uden du behøver at gå i banken. Det giver forbrugeren en fordel og skærper konkurrencen mellem bankerne, hvilket ultimativt vil påvirke niveauet af deres service og produktudvalg.

2
Beskriv din rolle som Cheføkonom og ekspert

Hos Mybanker har vi altid lagt stor vægt på at samle og bruge viden, som siger noget om tendensen i forbrugernes adfærd, og hvad der er vigtigt for dem. Den unikke indsigt holder vi op mod samfundstendenserne og den viden og erfaring, jeg har fra mange års arbejde med privatøkonomi og boligmarkedet. Det giver os ofte en god position til at være fremsynede i forhold til nye tendenser, muligheder og udvikling på markedet, hvilket ofte har vist sig relevant for medierne.

3
Hvad gør du for forbrugerne?

Som nævnt før har min interesse for økonomi og boligmarkedet altid været drevet af at optimere, spare eller skabe en form for økonomisk gevinst. Den interesse har ofte fået mig til at tænke anderledes og utraditionelt. Mine råd er derfor for alle, der kan få gavn af dem og desuden har et ønske om at forstå deres egen såvel som samfundets økonomi bedre.

Derfor bruger jeg også meget tid på at skabe forskellige hjælpemidler til forbrugerne. Jeg skriver blandt andet Mybankers månedlige nyhedsbrev, artikler til hjemmesiden, og jeg har skrevet 2 e-bøger om henholdsvis andelsboliglån og realkreditlån, som fungerer som guides til dem, der enten ønsker at komme ind på boligmarkedet eller allerede er det. Jeg nyder desuden at deltage i relevante debatter, når muligheden byder sig.

Få Mikaels gode råd med på farten

Mikael optræder i en lang række af podcasts, hvor han bl.a. diskuterer emner som boligfinansiering, privatøkonomi, pension og meget mere.

Nyeste afsnit med Mikael Mogensen

Lyt til andre podcasts med Mikael

03.04.23
Vild med aktier
Får du investeret din pension rigtigt, og har du de rette forsikringer?
28.06.22
Overskud
Få overblik over aktierne, boligmarkedet og privatøkonomien
21.02.22
Overskud
Dit køn kan have indflydelse på priserne i banken og på boligmarkedet

Lyt til andre podcasts med Mikael

Mediernes Ekspertkilde

Du har måske set Mikael i medierne, hvor han ofte bliver refereret til som ekspertkilde på emner vedrørende boligfinansiering, investering og andre aspekter af privatøkonomi. Vi har samlet et lille udsnit af nogle af disse artikler:

Mikael som forfatter

Udover at Mikael løbende kommer med økonomiske tips til Mybankers brugere via vores nyhedsbrev, har han skrevet to e-bøger omhandlende realkreditlån og andelsboliger.

Mybanker

Om Mybanker

Mybanker er en dansk virksomhed, der arbejder på at bygge bro mellem borger, samfund og banksektoren. Med vores service kan du gratis få tilbud fra flere banker i én ansøgning og vi har gjort det hurtigt og nemt at foretage bankskiftet, når vi har fundet det rigtige match til dig.
I 20 år har vi oversat snørklede bankbegreber til let forståeligt sprog. Det fortsætter vi med. Vi vil nemlig gerne gøre danskerne endnu bedre til at forstå deres økonomi, så de kan investere deres penge rigtigt, få råd til den rigtige bolig, og tage styringen over deres finanser.

Vores stemmer i samfundet

I Mybanker har vi over 40 års erfaring med finansbranchen. Derfor ser vi det som vores pligt at råbe vagt i gevær, når vi ser, at der er noget galt. Vi har fx givet vores besyv med, da politikerne behandlede aftalen om et ÅOP-loft på kviklån og du vil måske have set os i pressen, hvor vi sidste år var citeret mere end 500 gange.