Er dette lovligt gjort af Nykredit?

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • Den forundrede Forfatter
    Indlæg
  • #95832
    Den forundrede Forfatter

    Nykredit Bank har netop opdateret deres kundevilkår for alle bankkunder med følgende.

    “9. Gebyrer
    Nykredit Bank kan opkræve gebyrer
    for serviceydelser, og for at besvare
    spørgsmål fra offentlige myndigheder
    om dine forhold. Gebyrerne opkræves
    enten som et fast beløb for ydelsen
    eller som en procentsats eller
    en timesats i forhold til ydelsens
    omfang. Beregningsmetoderne kan
    kombineres. Nykredit Bank oplyser
    de almindelige gebyrer ved skiltning
    i Nykredits centre, på nykredit.dk
    eller ved forespørgsel. Øvrige gebyrer
    oplyses ved forespørgsel."

    Mit spørgsmål har Nykredit hjemmel i eksisterende lovgivning til at påføre en kunde en udgift? Hvis myndighederne kræver oplysninger udleveret om ens økonomi? Hvis ja hvor står dette?

    #227186
    BecoolForfatter

    Hej,

    Står dette i deres almindelige forretningsbetingelser? – du giver dem den hjemmel de skal bruge ved at underskrive deres forretningsbetingelser og medgiver derved at det har en økonomisk omkostning. iøverigt skal de jo videregive økonomiske forhold til andre myndgheder. f.eks SKAT.

    /becool

    #227188
    morsdrengForfatter

    Forholdet mellem Nykredit og dig er et forhold mellem en erhvervsvirksomhed og dig som privatkunde, hvor langt de fleste forhold af betydning for samarbejdet fremgår af den erhvervsdrivendes (Nykredits) almindelige forretningsbetingelser som du har vedtaget/accepteret i og med at du blev kunde hos Nykredit. Det er ikke nødvendigvis et krav, at du har underskrevet forretningsbetingelserne eller har kvitteret for modtagelsen af samme, idet enhver kunde hos en kreditforening, bank eller forsikringsselskab er klar over, at virksomheden naturligvis har regler der regulerer det indbyrdes forhold mellem den og kunden.

    Hvis du læser Nykredits – de øvrige kreditforeningers eller bankers forretningsbetingelser – vil du se, at forretningsbetingelserne kan ændres UDEN varsel hvis ændringen er til kundens fordel og i andre tilfælde med 3 måneders varsel.

    Du er omfattet af § 9 i forretningsbetingelserne, fordi forretningsbetingelserne er gældende i forholdet mellem dig og Nykredit. Har Nykredit enten nu eller tidligere foretaget ændringer i § 9 til skade for kunderne/dig, skal denne ændring være varslet med 3 måneders varsel.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.