oplysninger om bankboks

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 15 i alt)
  • AnonymForfatter
    Indlæg
  • #93720
    AnonymForfatter

    hej alle

    Er der nogen her, der kan fortælle mig, hvem der får oplyst fra banken, når og hvis jeg opretter en bankboks? Vil det figurere nogen steder, tænker på skat osv. Ikke fordi jeg skal gemme penge for det offentlige 😉

    #198616
    AnonymForfatter

    Jeg har en bankboks og den er jeg ganske overbevist om ikke er registreret andre steder end i banken selv. Det oplyses ikke til Skat eller andre offentlige myndigheder.

    Boksen fremgår af den årsoversigt jeg modtager fra banken hvor der bl.a. er en oversigt over gebyrer betalt i løbet af året. Denne del indberettes dog mig bekendt ikke til Skat.

    Hvis man dør vil boksen givetvis på linje med ens konti i banken blive spærret og desuden gætter jeg på at Skifteretten får besked fra banken om boksens eksistens (det ved jeg dog ikke sikkert). Så i den situation kan det godt være at der er “nogen" offentlige som får besked om boksens eksistens. Konti og boks gøres først tilgængelige igen når boet er udleveret fra Skifteretten til den der nu skal behandle boet.

    #198634
    AnonymForfatter

    hej

    Rigtig tusinde tak for dit svar.

    #198642
    HalliHalloForfatter

    Det er da fuldt lovligt at opbevare kontanter i en bankboks, hvis nogen føler sig mest tryg ved det.

    Det bliver først ulovligt, hvis nogen søger offentlig hjælp og “glemmer" at oplyse beløbet i spørgeskemaer m.v.

    #198648
    AnonymForfatter

    ja, eller glemmer at opgive dem til skattevæsenet på det tidspunkt hvor pengene tjenes.

    #231006
    BlomsterForfatter

    Hvis man har lejet en bankboks i fællesskab og begges navne står på lejemålet. Hvad sker der så, hvis den ene part afgår ved døden. Kan den anden part fortsat have adgang til boksen, men boet opgøres?

    #231008
    testForfatter

    Gennerelt har man ikke råderet over fælles aktiver mens boet behandles uanset man har adgang til den eller ej. Så jeg tror du stiller to spørgmål i et, men jo jeg tror ikke du kan komme i en fælles boks når den ene er død.

    #231024
    morsdrengForfatter

    Afdødes bank får besked om dødsfaldet via folkeregistret og banken spærrer så alle afdødes konti – herunder også fælleskonti med en efterlevende ægtefælle eller papirløs samlever og bankboks – indtil skifteretten har truffet afgørelse om, hvem der kan råde over afdødes konti.

    Skifteretten får fra nogle banker direkte besked om afdødes indestående på konti og depoter i de pågældende institutter. Ellers er eller har det været alm. praksis, at banken oplyste skifteretten om dens engagement med den afdøde, inkl. evt. bankboks, idet de efterladte/ arvingerne pga. bankens tavshedspligt intet kan få oplyst, før end der foreligger en skifteretsattest.

    Danske Bank oplyser dog, at de kun spærrer bankboks med én indehaver. Men regn alligevel med, at den efterlevende IKKE kan får adgang til boksen før skifteretten har besluttet hvordan boet skal behandles og der er udleveret en skifteretsattest. Får den længstlevende adgang til boksen og fjerner denne værdier herfra, kan dette give problemer, både i forhold til dødsboskifteloven, hvorefter der er pligt til at sikre afdødes værdier indtil skifteretten har truffet afgørelse om hvordan boet skal behandles, og i forhold til evt. andre arvinger. Værdierne i en bankboks er omfattet af dødsboskiftet og skal derfor også oplyses til skifteretten.

    Det frarådes normalt, at lade alle husstandens penge stå på fællesejede konti, da dette vil give problemer når en af kontoejerne dør. I stedet anbefales det, at hver af parterne har en egen konto med et indestående der kan klare dagen og vejen indtil førstafdødes bo er færdigbe-handlet. Dette råd betyder, at parterne også bør få hver deres egen bankboks til opbevaring af egne værdier.

    #231096
    AmirForfatter

    Hvem kan åbne min bankboks uden min tilladelse?

    #231098
    AmirForfatter

    Hej,
    Hvem må åbne min bankboks uden min tilladelse?

    #231100
    testForfatter

    Dine arvinge via skifte retten, sikkert banken via deres foretningsbetingelser og diverse myndigheder via en dommer kendelse

    #231110
    Bamseline (2)Forfatter

    Hvor meget er der plads til af værdi i de mindst dyre bankbokse?

    #231112
    testForfatter

    Diamanter eller guld?

    #231122
    Bamseline (2)Forfatter

    Har ikke råd til diamanter men derimod guld i en vis omfatning.

    #231134
    testForfatter

    mon ikke bokse går efter rumindhold og ikke værdi?

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 15 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.