Udenlandsk opsparingskonto uden skat.

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
  • AnonymForfatter
    Indlæg
  • #93352
    AnonymForfatter

    Kaere Mybankers,

    Jeg har ikke boet i Danmark i nogle år, så der er nok nogle huller i min forståelse af Dansk skat og bank forhold.

    Som jeg forstår det skal man betale skat af de renter man tjener på en opsparingskonto. F.eks. hvis jeg sætter 100kr på en opsparingskonto med en rente på 5%, får jeg 100 + 5 minus skat, så f.eks 103kr uden at gå mere i dybden på skatteprocenten. Er det korrekt?

    I England har man noget det hedder Individual Savings Account eller ISA. Det er en konto som er mere eller mindre immun overfor skat og som man f.eks i skatte året 2012/13 må lægge 5640 pund i kontanter eller 11280 pund i aktier og obligationer ind i uden at man skal betale skat af renterne eller aktie/obligation væksten.

    1. Har vi noget lignende i Danmark?

    2. Hvis jeg puttede mine Dansk beskattede penge i en sådan konto og efter en år række førte dem fra den Engelske konto tilbage til Danmark, vil SKAT nu kræve en betaling af rente væksten optjent i England eller vil de acceptere at rente væksten er tjent under et andet EU lands regler og at jeg allerede betalte skat af pengene i Danmark før de blev investeret.

    På forhånd tak for hjælpen.

    Michael

    #190968
    testForfatter

    Hej Michael, der er kun to ting der er helt sikkert her i røde Danmark skat og at vi skal dø.

    Ja rente i indtægt er kapital indkomst og skatte pligtigt, skatten betales bag ud og opkræves ikke af banken. Banken opgiver den skat direkte.

    Og indtægt i udlandet der ikke beskattes der er skattepolitik i Danmark op til den danske skat. Så rabatten er den skat du betaler i udlandet.

    Så nej desvære der er ikke ret mange lovlige smuthuller især ikke for folk med beskede indtægter.

    #190970
    AnonymForfatter

    Som begrænset skattepligtig med grænsegængerordning skal du ikke betale skat af renter.
    Hvad du fører ud af landet af penge og sætter i en udenlandsk bank er SKAT.dk uvedkommende.
    Når du overfører penge til en dansk bank. Skriver du i tekst-rubrikken: Tilbageførsel af tidligere ovf. sådan har jeg gjort i flere år uden bemærkninger.

    #190972
    testForfatter

    Nu er jeg meget langt fra noget nær en specialist men har altid troet at grænsegænger ordningen drejer sig om folk der bord i et land og arbejder i et andet land. Du betaler jo så skat af renterne ikke

    #190976
    AnonymForfatter

    NEJ !

    Gå ind på SKAT.dk og læs om grænsegængere og begrænset skattepligtige. Jeg bor fast i udlandet, arbejder ikke i Danmark, dvs. du bor/arbejder/pensionist i samme udland.

    #190986
    testForfatter

    Hej jet 45

    Som jeg læser spørgsmålet bor og arbejder personen i Danmark. Måske tager jeg fejl men så er man da ikke grænsegænger elller begrænset skattepligig i Danmark. Det er hvis også forskelle fra land til land så hvis jeg har misforstået spørgsmålet om bopæl skal det besvares før man kan svare.

    #191008
    AnonymForfatter

    Jeg bor selv i Flensburg som mange andre danskere gør og kan stærkt anbefale at dem der er imod RØD regering søger til.

    Hent blanketterne 04.009 + 04.031 hos skat.dk og læs om ALLE de fordele vi udlandsdanskere har.

    #191014
    HalliHalloForfatter

    Anders, hvilken skattestatus har du i Storbritanien:

    For hvis du har skattestatus som “resident but not domiciled", skal du ikke tænke på evt. renteindtægter fra Danmark eller andre lande, idet de så er komplet skattefrie i Storbritannien forudsat at indtægten forbliver/bruges i udlandet.

    Ang grænsegængerproblematik: I har delvis ret begge to, en grænsegænger er en person, der bor i et land og arbejder i et andet, og er på sin bopæl mindt 1 gang om ugen. Det er altså ikke bare en der henter øl og sodavand i Tyskland.

    Man kan så skattemæssigt vælge at blive beskattet efter grænseskattereglerne, f.eks som JET45 tilsyneladende har gjort, da han jo bor i Grækenland el. Flensborg, hvis 75% af hans indkomst stammer fra Danmark og også er skatteplig her i landet. At man vælger dette betyder, så at man får samme fradrag, som ved bopæl her, f.eks fradrag for indbetaling på indekskontrakter og andre pensionsordninger som rateorninger og livrenter.

    #191056
    AnonymForfatter

    Hej igen,

    Det er nemt nok at se hvorfor alle bliver ved med at anbefale professionelle når det kommer til Dansk skat.

    Mit spørgsmål er rettet på en general dansker. Altså Hr Jensen boende i DK, betalt skat af sin indkomst og vil have det bedste ud af sin opsparing. Om det så ville være muligt at tage fordel af en opsparingskonto i f.eks England. Jeg kan godt høre at det ikke er noget SKAT vil være med til.

    Personligt bor jeg i England og arbejder her, men det var ikke problemstillingen i den her omgang.

    Tak for hjælpen.

    Michael

    #191074
    AnonymForfatter

    HalliHallo: Det er tilladt at flytte og nu bor jeg her 54.794778,9.437883 maps.google 😉

    #191098
    testForfatter

    Lyder som en super ide har jeg selv overvejet når ungerne er flyttet hjemme fra

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.